Over Less with Lines

Als je via Social Media bij mij bent gekomen dan ben je vast al bekend met het verhaal hoe ik plotseling de carrièreswitch van business consultant naar kunstenares heb gemaakt. Een wending die mijn leven eind april 2020 kreeg, midden in alle heftigheid van de Coronacrisis.

Ook ik werkte al sinds begin maart thuis en merkte een groot verschil in “mentale rust” met werken op kantoor inclusief de bijbehorende reistijd. Die reistijd had ik nodig om even tot mezelf te komen voordat ik in het spitsuur thuis zou belanden. Om toch een uitlaatklep te hebben begon ik met schilderen. Toen kreeg ik op een dag het verzoek van een vriendin om een minimalistisch schilderij te maken van een vrouwenlichaam. Ik achtte mezelf niet in staat dat te kunnen maar stelde haar voor iets anders in die stijl te maken en dan van haar hele gezin. Dit beviel wel en toen stimuleerde mijn omgeving me om eens te kijken of er animo is bij een bredere groep. En toen ging het heel snel. Binnen twee weken na mijn start was ik al zelfverzekerd genoeg om mijn baan bij de bank op te geven. 5 Maanden na dato besef ik nog niet helemaal dat dit werkelijkheid is, maar elke dag ben ik intens dankbaar voor jullie steun en vertrouwen. Het was en is keihard werken om dit succes waar te maken. Vanaf de start heb ik in 9 weken tijd 345 tekeningen gemaakt. Maar naast het tekenen zijn er nog zoveel meer dingen die moeten gebeuren. Daardoor is de wachttijd helaas langer dan ik fijn vindt maar op dit moment is het niet anders.

In mijn portretten staat verbinding centraal. Ieder gezin, relatie of vriendschap kent ups and downs maar in de basis is er altijd liefde. Het is mijn missie om met zo min mogelijk lijnen de intense verbondenheid terug te laten komen. Door de hectiek van het hedendaagse leven staan we er niet vaak bij stil. Maar iedere keer dat je langs het portret loopt wil ik een warm gevoel en een glimlach bij je oproepen. Je helpen om elke dag bewust stil te staan bij de liefde die je om je heen hebt.

Ondertussen werk ik ook aan nieuwe producten die binnenkort gelanceerd worden.  Wil je als eerste op de hoogte zijn van wat komen gaat hou dan zeker mijn Instagram of Facebook in de gaten.

Liefs,
Matilda

Over Less with Lines

IMG_2484