Less with Lines by Matilda Mijatovic

Ieder werk beoordeeld zij binnen enkele seconden met haar hart. En dan klopt het altijd.

Matilda Mijatovic verraste zichzelf en haar omgeving met een abrupte carrièreswitch toen de eerste Covid lockdown in 2020 was begonnen. Ze wist niet dat dit unieke talent in haar zat, maar in 2 jaar tijd heeft zij meer dan 2000 gezinnen blij gemaakt met een uniek portret voor het leven. 

Inmiddels telt ze de aanvragen niet meer, maar het is duidelijk dat niemand meer om haar heen kan op het gebied van minimalistische portretten. Matilda staat met haar Less with Lines kunst bekend als de go-to person voor abstracte line-art portretten met herkenbaarheid en abstracte reliëf portretten. 

 

Deze abstractie is de rode draad in haar werk, omdat de kern van bijzondere relaties het beste naar boven komt zonder poespas: verbinding en warmte. 

Dit alles wordt getriggerd door een oorlogstrauma uit haar verleden. Zoals helaas vele anderen op deze wereld moest Matilda als kleuter vluchten naar een veilige leefomgeving. Zij weet als geen ander hoe het is om als familie uit elkaar gerukt te worden zonder de zekerheid elkaar ooit weer te zien. Het belang van familie en een gezin is dan ook een nog grotere rol gaan spelen in haar leven. 

Het is dan ook haar missie om met iedereen te delen dat een veilige thuishaven met een familie en gezin niet als vanzelfsprekend zou moeten worden beschouwd. Dat zowel de stormen als windstilte gevierd worden. Ze dragen allebei bij aan de liefde, verbinding en dynamiek. Zij hoopt dat alle trotse eigenaren van haar ontwerpen een paar keer per week bij het portret zullen zitten en kunnen wegdromen, mediteren of simpelweg glimlachen bij wat er is.

 

Vier het leven en wees dankbaar voor je dierbaren, dat is wat Matilda iedereen wilt meegeven!

Over Less with Lines