Werkwijze bestelproces

 1. In mijn webshop kies je voor een gepersonaliseerd 3D portret.
 2. Het formulier begeleidt je door de verschillende keuzes. Denk aan formaat en de samenstelling van het gezin.
 3. Het is van groot belang dat als er een bepaalde deadline is je dat bij de opmerkingen tijdens het afrekenen verwerkt. Als ik de administratie bijwerk en een planning maak dan zie ik dit veld terug (ik bekijk de bestellingen nog niet inhoudelijk op dat moment). Als deze termijn eerder is dan de wachttijd indicatie dan is het raadzaam om eerst even contact met mij op te nemen om te kijken of ik dit kan inpassen in de planning.
 4. Na het afrekenen ontvang je een link voor het briefing formulier. Als je hierop klikt kom je op de plek waar je jouw wensen m.b.t. de kleuren, samenstelling, stijl, lengteverhoudingen en andere bijzonderheden kunt opgeven. Hier kun je ook de foto’s uploaden die mij gaan helpen om jouw ontwerp te maken.
 5. Om de tekening tot een succes te maken heb ik een aantal voorwaarden opgesteld. Ik vraag iedereen om bij het bestellen expliciet aan te geven deze voorwaarden gelezen te hebben. Scroll naar beneden om ze te lezen.

Voorwaarden voor een succesvol 3D portret

Ik hou van efficiënt werken omdat ik dan in een goede creatieve flow blijf. In de afgelopen maanden heb ik goed kunnen ontdekken en bijsturen naar wat een fijne werkwijze is; voor de klant en voor mezelf. Om misverstanden te voorkomen heb ik de voorwaarden voor deze werkwijze volledig uitgeschreven en vraag ik iedereen voordat de bestelling geplaatst wordt om te bevestigen dat dit gelezen is.

Ik vertrouw erop dat jij goed hebt nagedacht over welk formaat passend is.  Het kan helpen om dit met tape af te plakken op de plek waar je het wilt hangen. Als ik ben gestart met jullie ontwerp dan kan er niet meer (kosteloos) gewisseld worden van formaat. 

 • Het is goed om de lengtes te benoemen of omschrijven hoe de verhoudingen zijn als je niet een duidelijke groepsfoto hebt waarbij de lengteverhoudingen duidelijk worden.
 • Als er specifieke wensen zijn m.b.t. een kind dat vaak meer naar een ouder toetrekt of als je zelf een bepaald idee hebt hoe je iets weergeven wilt hebben, schrijf dat dan erbij in het briefingsformulier.
 • Hier zou je iets wat kenmerkend aan deze samenstelling is kunnen benomen wat mij helpt om de opstelling te bepalen. Denk aan een kind dat altijd bij een ouder staat of kinderen die een hele warme band hebben. Maar ook de reden voor aanschaf van het portret zoals een huwelijk etc kan mij helpen om een passende schets te maken.
 • Als een dame of een meisje bijvoorbeeld nooit jurkjes draagt dan is dat goed om hier te vermelden. 
 • Nadat je de bestelling geplaatst hebt kun je de foto’s uploaden in het briefingsformulier.
 • De foto’s gebruik ik om de lengteverhoudingen te bepalen en eventueel een bepaalde chemie te vangen tussen de gezinsleden.
 • Foto’s waar ik mee kan werken zijn foto’s waar het liefst iedereen die getekend moet worden staand op staat. Dat helpt mij om de lengteverhoudingen te bepalen. Let dus op dat dit recente foto’s zijn (kinderen kunnen een groeispurt hebben gehad zonder dat je erbij stilstaat. 
 • Heb je niet een groepsfoto, dan is het ook goed als je een foto hebt waar de volwassenen samen staand op staan en dan nog een aparte foto van een van de volwassenen met de kinderen. Zolang ik de puzzel kan leggen is het goed.
 • Er is altijd één feedback ronde waarin je mee kunt kijken met het getekende digitale ontwerp.
 • In enkele gevallen initieer ik een extra feedbackronde als ik niet zeker ben over de verhoudingen/opstellingen etc. 
 • Hoe meer informatie ik ontvang over jouw wensen des te beter kan ik voldoen aan die wensen.
 • Als je een voorkeur hebt voor een bepaalde stijl of opstelling dan hoor ik dat graag voordat ik het ontwerp ga maken. Als er geen voorkeur is uitgesproken dan gebruik ik mijn creativiteit. 
 • Als het ontwerp is goedgekeurd dan gaat het echte werk gebeuren. Het ontwerp wordt gezaagd, beschilderd en geassembleerd.